Akoestische livemuziek op je bruiloft

Eén band voor alle bijzondere momenten

binnenkomst bruidspaar akoestisch trio Vuur & Vlam
binnenkomst bruidspaar trio Vuur & Vlam - foto Tess Evenboer

Akoestisch trio Vuur & Vlam heeft veel ervaring met spelen op trouwdagen.
We kunnen als akoestische band op alle onderdelen iets bijdragen: soms alleen bij de huwelijksceremonie of trouwreceptie, vaak het trouwfeest in de avond, en soms zijn we ook bij alle onderdelen aanwezig op een trouwdag.

Niet te hard Vuur & Vlam speelt niet harder dan nodig. Iedereen kan gewoon met elkaar praten
Flexibel we passen bij de ceremonie of receptie met een subtiel lied, maar ook aan de dansvloer met swingende nummers.
Mobiel geen gedoe met boxen of kabels: we kunnen dus snel switchen, van het altaar naar de dansvloer!
Persoonlijk we spelen op een ongedwongen manier bij de gasten; dus een verzoekje doen of even meezingen gaat bij ons vanzelf

Vuur & Vlam werkt nooit met een eigen draaiboek maar vraagt altijd wat jullie willen.
We nemen vooraf jullie wensen en ideeën door en maken afspraken over speeltijden, lokaties en speciale nummers. Maar het belangrijkste komt op de dag zelf: we letten goed op hoe de sfeer is, hoe jullie planning verloopt en wat de gasten ervaren. Zo zorgen we op cruciale momenten dat jullie droomdag verloopt zoals bedoeld. We hebben jaren professionele ervaring: als er onverwachte dingen gebeuren of er een wijziging komt in het plan, schrikken we daar niet van en spelen we daar leuk op in.

een akoestische live band op jullie trouwdag:
– heel feestelijk maar niet overheersend (niet te hard)
– de meest flexibele band om aan alle momenten iets toe te voegen

Vuur & Vlam live buiten bij diner

Hier iets meer over onze bijdrage aan de meest voorkomende onderdelen van een trouwdag:

De huwelijksceremonie. Akoestische live muziek voegt erg veel toe aan zo’n speciaal moment. We spelen meestal maar 1 of enkele liedjes; en dan op precies het goede moment. Denk aan een speciaal nummer bij de entree van het bruidspaar of het weggeven van de bruid. Soms is een verzoeknummer zo betekenisvol dat we het bij de gelofte mogen spelen. Tijdens het tekenen van de akte spelen we vaak een instrumentaal stuk; dat leidt niet af van de gebeurtenis maar geeft wel kleur aan een anders stil moment. En op het moment dat jullie als kersvers bruidspaar naar buiten lopen spelen we natuurlijk het meest blije liedje wat jullie je kunnen voorstellen!

dansend bruidspaar akoestische muziek Vuur & Vlam
dansend bruidspaar akoestische muziek Vuur & Vlam - foto Mariët Mons

boek Vuur & Vlam

Aanvraag

Informeer naar beschikbaarheid en prijs

De receptie. Als er nieuwe gasten binnenkomen spelen we graag een welkomstmuziekje bij de entree: een warm onthaal voor iedereen.
Op een receptie beginnen we vaak bescheiden: de ceremonie is net geweest en jullie worden gefeliciteerd, of gasten ontmoeten elkaar en hebben elkaar veel te vertellen
Dan staan we iets meer in de achtergrond, wisselen veel van plek zodat we veel ambience kunnen geven zonder de aandacht op te eisen.
Afhankelijk van de duur van de receptie komen de gasten wat los en ontstaat en meer interactie. Dan wordt er vanzelf een liedje meegezongen of een dansje gedaan; alles kan met ons en we zien vanzelf aan jullie en de gasten wat de sfeer vraagt. Daar spelen we graag op in.

diner in het bos met akoestische live muziek

Het diner: naast lekker eten kan muziek een mooie bijrol spelen en op bepaalde momenten veel toevoegen.
In een wat langer durend diner kunnen we telkens kort spelen tussen de gangen door als de eerste gasten uitgegeten zijn. Als jullie liever een ongedwongen sfeer willen met bijvoorbeeld een walking diner bewegen we tussen de gasten door en spelen voor de gasten die (nog) niet eten. Als de gasten wachten op hun volgende gang of in de rij staan bij het buffet, zorgt akoestische live muziek er voor dat niemand het gevoel heeft te staan wachten. En soms spelen we alleen bij de laatste gang of het desert om een mooie overgang naar de feestavond in te zetten.

dansen in de tuin trio Vuur & Vlam

Het avondfeest. Op het avondfeest kunnen we alle eerder genoemde rollen nemen:
We spelen graag een welkomstmuziekje bij de entree voor de nieuwe avondgasten. In het begin van de avond als de gasten vooral nog met elkaar praten kunnen we tussen de (sta)tafels door bewegen of overal een paar liedjes spelen. Na een goed uurtje zijn de gasten grotendeels bijgepraat en komt de sfeer meestal los.
Dat moment voelen wij haarfijn aan: we verschuiven het repertoire naar meezing- en dansliedjes om de feeststemming echt te vergroten.
Wat voor feest wordt het dan? Dat bepalen jullie en de gasten. We volgen de invulling die we vooraf hebben besproken en zien aan de gasten wat ze leuk vinden en spelen daar op in.
Soms vullen we de avond samen in met jullie DJ; we ontvangen dan de gasten en warmen het publiek op: meestal hebben de eerste gasten al een dansje gedaan met ons voordat de DJ zijn eerste plaatje draait.

Vuur & Vlam akoestische band café

Het einde. “Always leave them smiling” oftewel: een prachtfeest verdient een prachtfinale.
Jullie hebben waarschijnlijk met de zaal een eindtijd afgesproken, wij zorgen er dan samen met jullie voor dat het feest in stijl eindigt, er voor niemand iets heeft ontbroken èn dat iedereen op tijd -met een stralende glimlach- naar huis gaat.
Een mooie afsluiter kan op allerlei manieren: een laatste knaller op de dansvloer met z’n allen, een dankwoord van jullie gevolgd door een prachtig nummer, of een uitzwaailiedje met alle gasten voor het vertrekkende bruidspaar.

Op alle momenten van jullie bijzondere dag zijn wij bezig om daar met live muziek een bijzonder gevoel aan te geven. Zeker weten dat jullie en de gasten die momenten op jullie trouwdag niet zullen vergeten!

Bel ons om jullie vragen en ideeën te bespreken:
Martin, 06 2365 6178
Of stuur een aanvraag in via mail of ons formulier .

Back to Top
Call Now Button